Laatste update:
21-06-2017

Deelnemerservaringen

Je mening is belangrijk voor ons. Graag horen we wat je van onze activiteiten en van de NoorderSter vindt. Wil je je ervaring delen? Stuur ons een bericht via het contactformulier. Benieuwd naar de ervaringen van anderen? Lees hieronder wat deelnemers van onze activiteiten vinden.

Ohey-o
Ik ben een paar keer bij noordenSter geweest en telkens wordt ik getroffen door de stilte die je er vind. De weg er naar toe is al een cadeautje,maar dan het contrast en tegelijkertijd de symboliek die ik zo mooi vind, hoe je na het passeren van het demontage bedrijf een oase aan rust en enorme schoonheid bij NoorderSter aantreft. Prachtig.
Dank voor het met zoveel liefde, humor en toewijding hoeden van deze mooie plek.
Dank voor het vormgeven en bewaken van de energie
Dank voor het warme onthaal waarmee ik iedere keer weer opnieuw ontvangen word.
Zonne groet, Ludzarda - Ohey-o
 

In de afgelopen 3 a 4 jaar ben ik een aantal keren naar de DreamTime Healing concerten geweest en in December 2016 heb ik ook deel-genomen aan de zweethut sessie onder leiding van Jan van der Stappen. De omgeving en de sfeer die Friedie & Inge gecreerd hebben op de NoorderSter draagt enorm bij aan de beleving van de ceremonies. Dat het daarnaast ook met zo'n mooie energie overgedragen en gedeeld wordt maakt het een enorm bijzondere beleving. Je voelt de intentie van de mensen in de groep - dat is echt een creatie op conto van de NoorderSter.
Voor mij zijn de Dreamtime Healing concerten een rust, ontspan- moment voor  mijzelf. Het is als een geleide meditatie, gevoed door muziek, waarbij je ligt ipv zit. Afhankelijk van mijn eigen staat-van-zijn ervaar ik het als alleen ontspanning en rust of als een innerlijke reis welke voor mij frequentie verhogend werkt en bewust of onbewust inderdaad heelt doordat het angsten transformeert.
De zweethut sessie is een totaal andere ervaring waarbij je een hele dag met een groep de zweethut opbouwt en het vuur voorbereidt met de vuurmensen. De zweethut sessie zelf duurde ruim 4 uur en was in 1 woord geweldig. Wat een innerlijke reis, heerlijk. Wil je in onze 3D wereld dicht bij tijd- en ruimte-loosheid komen dan is dit daar een prachtige ceremonie voor. Het respect voor elkaar, de natuur en de traditionele ceremonies maken het helemaal af. Ik kom zeker weer. Dank voor jullie initiatieven, dank voor jullie Creatie van de NoorderSter @Friedie & Inge. Respect!
Kitty Brouwer, 45 jaar


'In oktober/november van dit jaar (2014) heb ik een 3-daagse workshop Medicijnwiel en numerologie van Maarten Oversier gevolgd bij de Noorderster. Met volle teugen heb ik genoten van de workshop, de prachtige plek en de liefdevolle zorg en soep van gastheer en -vrouw Friedie en Inge. Noorderster is een prachtig verzorgde en mooie omgeving om aan te komen en in rond te lopen. De workshopruimte is een wijze plek die zeer geschikt is voor kennisoverdracht en helingsprocessen. De workshop van Rotterdamse Native Maarten Oversier is een dimensie erbij, waarin ik ervaren heb wat het begrip karma betekent en welk belang het heeft. Ik ben verrukt over de mogelijkheden die de combinatie van medicijnwiel en numerologie oplevert. Mijn werk als therapeut is er door versterkt en verdiept. Nieuwe lagen zijn aangeboord, en als rasechte 8 kan het me niet ver genoeg gaan. Héérlijk... álles!'
Groet, Marieke Mosk www.mariekemoskmassage.nl


'Ik ben al diverse malen op het Dreamtime Healing concert geweest. Het is elke keer weer een bijzondere ervaring en geen concert is hetzelfde.
Als je er eenmaal bent hoef je even helemaal niks, je wordt verzorgd en vertroeteld door liefdevolle
mensen, die er voor zorgen dat je je comfortabel voelt en al het nodige er aan doen om jou een fijne avond te bezorgen.
Het is een warm bad waar je in terecht komt als je naar Friedie en Inge gaat. Je wordt welkom geheten met een kopje thee of koffie en iets lekkers erbij. Daarna word je gesmudged en mag je een plekje uitzoeken.
Als iedereen ligt begint het concert. De klank en de trillingen van de instrumenten en zang zetten het nodige bij jou in werking en helen datgene wat geheeld mag worden. Een ieder beleeft het concert op zijn eigen manier en het is dan ook mooi om dit na afloop onder het genot van een kopje thee, vers fruit en chocola te ervaren. Degenen die er behoefte aan hebben kunnen hun ervaring delen. Wil je gewoon nagenieten in stilte dan is dit ook goed.
Bedankt Friedie, Inge, Claudia en Jan voor jullie Zijn en dat
jullie dit met zoveel liefde en passie verzorgen.'
Liefs, Winny


'Voor mij is de NoorderSter een plek van licht, kleur, geur, klank en liefde.
De plek zelf is helend en voedend,vervuld van liefdevolle energie. Alles vertelt van aandacht, zorg en liefde voor moeder aarde en diegenen die op haar huid aanwezig zijn. De rentmeesters zijn twee prachtige elkaar aanvullende mensen en een wijze kater.
Mijn eerste aankomst was in de beginnende schemering van het voorjaar. Een jong konijntje zat op het pad aarzelend te bedenken aan welke kant zij dit pad nu wilde verlaten voor die akelig brommende auto. Het rook naar vochtige aarde en boomschors. Iets verder doorrijdend verscheen er een prachtig gebouw met waranda. Binnen rook het naar wierook, saliethee en koffie.
De ontvangst was warm en open. Het Dreamtime concert, verzorgd door 4 personen, een intuïtieve cocon van diep helende klanken. Verrijkt naar lichaam en geest weer op weg naar huis; zeker wetend dat ik meer van dit centrum wilde ervaren.
Die kans kwam met een trommelavond, gevolgd door een tweedaagse workshop met een Argentijnse sjamane. Nu bijna een jaar verder is deze plek een genezend, voedend tweede thuis geworden waar ik me echt welkom voel en fijne, op geestelijk sterke benen staande, mensen ontmoet die me veel kunnen leren.'

Margreet, Oosterwolde


'Als vuurman, die regelmatig aan het vuur van de zweethutten bij de NoorderSter staat, ben ik natuurlijk een beetje bevooroordeeld, maar het zegt toch wel wat dat ik altijd weer heel blij ben als er weer een zweethut ceremonie is. De energie van de plek is heel mooi en ik vind het altijd weer bijzonder om hier het vuur te mogen doen.
Ook de drumcirkel, waar ik regelmatig aan mee doe, is een mooie mix van verbinden met elementen, spirits en niet te vergeten met jezelf. Altijd is er weer een ander onderwerp waarop gedrumd wordt en daardoor altijd weer iets nieuws om contact mee te maken. Altijd zeer goed verzorgd.
De Dreamtime Healing concerten ervaar ik als een cadeau, een gift die ik mezelf af en toe geef en daar zijn geen woorden voor, dat moet je ervaren.'
Hans de Munck (1949)


'Ik vind het leven een mysterie. Wij leven hier ‘in deze vorm ‘op aarde in een onmetelijk heelal. Alle leven en materie hebben een oorsprong in ‘sterrenstof’.
De Sjamanen van de Dreamtime healing concerts lichten een tipje van de sluier op van het mystieke leven. Ik heb verschillende workshops gedaan. Deze hebben mij bewust gemaakt van de illusies waarin ik leef. Door het spirituele pad ervaar en zie ik steeds meer de mystiek van ‘het niets en het nu’.
De concerten/sessies zijn elke keer een verrassing. Sowieso is het een feest om de levende drums, bellen, klankschalen en andere instrumenten te horen en te voelen in alle kracht en subtiliteit. Een sensatie als ‘de geest’ ook nog eens reist in de tijd. Soms is de ervaring ‘een split second’ en andere keer lang, tientallen, honderden of duizenden jaren terug. Kan ik ook voorruit?
Het smaakt naar meer!'
Chris


'Via een foldertje bij Zonneklaar in Oosterwolde las ik over de Dreamtime Concerten bij Noorderster in Een. Aangezien het sjamanistisch vormgegeven was, voelde ik me wel aangetrokken en heb me daarvoor opgegeven. De ervaring was echt prachtig. Het wordt aan de hand van jouw energie op en om je heen gespeeld, hard, zacht, allerlei soorten muziekinstrumenten. Ik heb het ervaren alsof ik in de concertbak van het orkest lag te genieten! Er wordt energetisch van alles losgetrild, ook best emotioneel bij tijd en wijle, maar je voelt je herboren, helemaal opgeschoond als het concert is afgelopen.
Na mijn eerste dreamtime concert ben ik vanaf het begin bij de Drumcirkel, waar we de ritmes van het medicijnwiel leren spelen, vaak in groepjes verschillende ritmes tegen elkaar in spelen, en in het tweede deel na de pauze mogen we de laatste paar keren zelfs om en om in trancereis op de drums gaan. Heel veel plezier met zijn allen en toch ook ruimte voor elkaar om de trancereis in rust te beleven. Vorig jaar met de zomerwende hebben we met de drumcirkel de hele nacht doorgespeeld, de heartbeat van Moeder Aarde, als dank en eerbetoon. Fantastische ervaring. Ik mocht altijd een drum lenen, maar ben zo enthousiast geworden dat ik nu zelf eentje gekocht heb!
Ook de begeleiding van Friedie en Inge vind ik bijzonder liefdevol en integer, je wordt als mens echt helemaal gezien en gehoord. Je voelt je al snel kind aan huis, veilig, vertrouwd, geliefd. Jullie zijn heel bijzondere, lieve mensen, dank jullie wel voor alles!'
Anita, www.amitola.nl


'Een Dreamtime concert is voor mij een heel mooi en goed middel om in totale ontspanning te komen, nieuwe inzichten te krijgen en om fysieke, emotionele spanning los te laten. De klanken van instrumenten en stemmen zijn afgestemd op de gasten en volledig in harmonie en voelen aan als een veilig en warm bad. In die frequentie mag er gebeuren wat nodig is. Geen enkel concert is hetzelfde, maar de warme, liefdevolle en gastvrije ontvangst is iedere keer gelijk. Een Dreamtime concert geef je jezelf cadeau.'
Elly Borsboom


'Inspiratie en ontroering. Naast de geweldige dreamtime concerten zijn er dus ook workshops. Ik volgde het Medicijnwiel, op twee zaterdagen. Hadden er van mij ook wel vier mogen zijn. De tijd vloog om en er gebeurde heel veel. In het Oosten ontving ik een nieuwe totem, een oeroud en machtig wezen, dat al heel lang niet meer in deze wereld is geweest. Hij/ zij staat onder andere voor alle gehoornde wezens. Ik heb er een schild van gemaakt. Het was een aangrijpende en ontroerende ervaring.'
Maureen Butter, Leens, www.bezieldglas.nl